Gerle Éva nem kritikát ír és soha sem lesz nagy író

“Érdekes megfigyelés, bár csak részben osztom. Nem erőssége a kritikai műfaj abban az értelemben, ahogy egy konstruktív, más nézőpontot figyelembe vevő kritikát általában elképzelünk. Gerle Éva nem ír kritikát, csak gúnyolódik vagy rágalmaz.

Szerintem egészen más a jelenség alapja. Gerle az “irodalmi” és “humoros” írásaiban görcsös és izzadtságszagú, érezhetően csak szeretne könnyed lenni, de a átüt rajtuk a mesterkéltség kesernyés, nehéz szaga. Ezzel szemben, a másokat támadó írásaiban szívvel-lélekkel ír és szinte szárnyal, mert önmagát adhatja, végre a szíve szerint valót írva. Ezt a könnyedséget érzed, ahogy – persze mindig a jogszerűség határán egyensúlyozva – rágalmaz közismert férfiakat, cikiz nála sikeresebb nőket, támad bárkire, akinek léte kiáltó cáfolata az általa megteremtett kis álomvilágnak.

Általában ez a baj a női írókkal, csak arról tudnak élvezetesen írni, ami egybevág a személyiségükkel. Nem tudják átlépni a saját árnyékukat, ezért a sikerük azon múlik, hogy milyen emberi vonásokkal rendelkeznek. Gerle Éva soha sem lesz nagy író, viszont kitűnő intrikus és denunciátor már most is.”

Vendég

#44897 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-09-04 11:46

 

Kozma Szilárd névjegye

http://www.kozmaszilard.hu
Kategória: Gerle Éva
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Gerle Éva nem kritikát ír és soha sem lesz nagy író bejegyzéshez

  1. kozmaszilard2 szerint:

    Ez viszont telitalálat!

  2. kozmaszilard2 szerint:

    Mármint az,hogy milyen címekkel – amikre viszont keservesen rászolgál! – kell az akarnok ripacsnak végül megelégednie!

Csak az igazat: