Wikipédia-szerkesztők is beálltak Gerléhez rágalmazni, hitelrontani és hamisítani

Valaki kegyetlen hazugságokat írt bele a Kozma Szilárdról szóló wikipédia cikkbe, sőt, még a hazugságokkal, rágalmakkal és emberi méltóságot sértő tartalmakkal teli gúnyblog linkjét is, mint “paródiát” – mit keresne akár csak egy paródia is egy lexikonban??? – valamely szerkesztő jóváhagyta mindezt, én reklamáltam, nem derült ki, hogy ki volt és miért. Sejthető. De egy másik adminisztrátor vagy szerkesztő kijavította, visszavonta a sértő tartalmakat. Később megjelentek hárman is, akik érthetetlen módon csupán azt szerették volna közölni, hogy én Gerle Évát ne pocskondiázzam, és az ügyet ne vigyem oda. Tehát én ne vigyem oda, aki a kiigazítást kértem a Gerlétől fakadó rágalmak, gúnyblog linkek miatt. Másnap, másként más ip-ről megint beleszerkesztett valaki magánszférába tartozó hamis információkat, és az imént említett rágalmazó, hitelrontó gúnyblogot, mint mémet és idézetet (!!!)  és még egy fél oldalnyi lexikonba egyáltalán nem illő hamis vagy kontextusukból kiragadottan megtévesztő információt. Szóvátettem, magyarázkodtam és figyelmeztettem őket, hogy már az előző is ment egy feljelentésbe, és ezek is mennek és ha nem törlik le, vagy vonják vissza ezeket az újabbakat, akkor számítsanak rá, hogy aki jóváhagyta az is feljelentésbe kerül. Erre válaszként kitiltott a Csigabi nevű adminisztrátor “trollkodásért” – mi a fene már a wikipédiát is csak az olvassa…?! :D  “zavarkeltésért” – tehát nem ők, akik hazugságokat, hitelrontó tartalmakat közöltek, hanem én keltettem a zavart. És felszólítottak, hogy tartózkodjak a jogi fenyegetésektől! :) Tehát én, aki azért írtam, mert sértették Szilárd jogait a rágalmak és hazugságok én “fenyegetőzöm” a joggal.

A történet az adminisztrátorok üzenőfaláról:

== Kozma Szilárd – Rágalmak, szubjektív vélemények azonnali eltávolítása! ==

{{cikk|Kozma Szilárd}}

 

Valaki forrás megjelölés nélküli hamis információkat és rágalmakat írt be a Kozma Szilárd című wikipédia cikkbe. Egészen pontosan bizonyos Pkunk.

Kozma Szilárd nem írt Ceaucescu dícsőítő verseket, a román titkos szolgálat által megfigyelt személy volt.

Azt írja “bosszúhoroszkópokat” készít! A legjobb erdélyi, sőt, az egyik legjobb magyar nyelvterületen dolgozó asztrológusról ki mert ekkora hülyeséget írni? Persze forrás nélkül. És ki merte ezt jóváhagyni és megjelentetni?

Szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy egy budapesti munkanélküli, bloggerkedő nő, Gerle Éva négy hónappal ezelőtt hirdette meg Kozma Szilárd asztrológus tönkretételét és ő terjeszti ezeket a rágalmakat. Kéretik eltávolítani a tőle akár áttételesen is származó hamis és természetesen hiteles forrás nélküli információkat.

 

Még a hitelrontó gúnyoldalt is beszerkesztette, paródiának tüntetve fel. Hogy jelenhetett ez meg a wikipédián? Megkérem a wikipédia illetékes szerkesztőit, hogy azonnal cselekedjenek és korrigáljanak.

A forrásokat, pl. a szekus doszárokat fel fogom tölteni a scribdre és ide belinkelem.

 

Joó Violetta

{{Aláíratlan| Joó Violetta|2014. március 31., 22:56 (CEST)}}

 

Kedves Joó Violetta!

 

Bizonyos [[Szerkesztő:Pkunk|Pkunk]] semmilyen információt nem írt bele ebbe a szócikkbe. Sem hamisat, sem semmilyent. Sőt, ő volt az aki forráskérő sablonokat helyezett el a szöveg forrástalan részeire, amint az ezen a linken látható is: [https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Kozma_Szil%C3%A1rd&diff=14528763&oldid=14528693]. Pkunk szerkesztő ezen az egy szerkesztésen kívül semmi mást nem szerkesztett az idecitált szócikkben. [[User:Hungarikusz Firkász|Hungarikusz Firkász]]<sup> [[User vita:Hungarikusz Firkász|Ide írkássz!]]</sup> 2014. március 31., 23:05 (CEST)

 

Bocsánat kérek Pkunktól!

Még nem tájékozódom elég jól. Tehát valaki beleszerkesztette a fenti hamis információkat. És valaki sajnos elfogadta és közzétette őket. Kérem azokat azonnal eltávolítani.Jelenleg három feljelentést tettünk bíróságon, ügyészségen, mert tudjuk, hogy ki áll emögött: nevezett Gerle Éva blogger.

Négygyermekes család megélhetése múlik a családfő jóhírnevén. Négy hónapja vagyunk internetes támadások célpontjai Gerle Évának hála. Könyörgöm, vegyék le a március 26-án beszerkesztett hamis információkat.

 

Joó Violetta{{Aláíratlan| Joó Violetta|2014. március 31., 23:20‎ (CEST)}}

 

Kedves Violetta!

 

A szerkesztéseit, amelyek az inkriminált részek eltávolítását is tartalmazta, a [[WP:ÉLŐ]] irányelv szabályainak megfelelően ellenőrzött változatra hoztam. [[User:Hungarikusz Firkász|Hungarikusz Firkász]]<sup> [[User vita:Hungarikusz Firkász|Ide írkássz!]]</sup> 2014. március 31., 23:27 (CEST)

 

Nagyon köszönöm! Köszönjük!

Sajnos még lehet arra számítani, hogy ez a bizonyos személy beleszerkeszt, Kozma Szilárdról szóló cikkbe.

Itt van a párom, feljelentése.http://www.slideshare.net/szilardkozma/kozma-szilrd-nincs-semmi-rejteni-valm-a-gerle-va-gyben

 

Joó Violetta

:Mindenesetre jó lenne Gerle Éva pocskondiázását itt a Wikipédia lapjain befejezni. Egyrészt semmi közünk hozzá (és holnap akár ő is jöhet ugyanígy tiltakozni), másrészt [http://eletmod.transindex.ro/?cikk=22151 mindennek fényében] különösebben etikusnak sem látszik. –[[User:Pagony|Pagony]]<sup>[[User vita:Pagony|foxhole]]</sup> 2014. április 1., 00:50 (CEST)

 

* {{tám}} – A Wikipédia nem a megfelelő hely erre a vitára. De annak fényében, amit mindenféle fórumon összehordtak arról a szerencsétlenről, gyalázatos, hogy még itt is megpróbálják pocskondiázni. – [[Szerkesztő:Aros|Aros]] [[Fájl:Nuclear energy icon.jpg|20px]] <sup>[[Szerkesztővita:Aros|Távírda]]</sup> 2014. április 1., 19:51 (CEST)

:<small>Az a feljelentés a sok felkiáltójeltől, kiabálástól meg pocskondiázástól már majdnem úgy néz ki, mint egy He.henrik-stílusú ordítozás. – [[Szerkesztő:Aros|Aros]] [[Fájl:Nuclear energy icon.jpg|20px]] <sup>[[Szerkesztővita:Aros|Távírda]]</sup> 2014. április 1., 20:09 (CEST)</small>

 

Most már tényleg kérem, hogy ”bárkinek” a minősítgetésével tessék máshová fáradni, ezt a szakaszt pedig békén hagyni. Köszönöm. [[User:Csigabi|Csigabi]][[Kép:Spiral jel.jpg|16px]]<sup>[[User_vita:Csigabi|itt a házam]]</sup> 2014. április 1., 20:26 (CEST)

 

Wikipédia szerkesztők,

Az általam eddig sérelmezett, de egyszer kijavított hamis beírások, már feljelentésre kerültek és a továbbiakkal (jelenlegiekkel is) ezt tesszük.

 

Már megint ki szerkesztette bele az az elefánt méretű hazugságot, hogy négy gyerekével tarja a kapcsolatot? És hogy kerülhet ilyen (egyébként hamis) magánéleti adat egy lexikonba? Nem csak a bíróságon jelentjük fel az újabb jogsértéseket, de az alábbi linken szereplő jogvédő alapítványnál is panaszt teszünk:

http://nja.hu/informaciok-nja/aktualis-informaciok/a-nemzeti-jogvedo-alapitvany-alapito-okirat-szerinti-celjai.jog

 

Felhívom a figyelmüket, hogy nemcsak Kozma Szilárd ellen van bűntető eljárás, de az önök informátora, Gerle Éva ellen jóval több és jóval súlyosabb vádak miatt. Tehát annak tudatában jelentessenek meg tőle hamis információkat Kozma Szilárdról, hogy nagy az esélye, hogy önök ezért a részvételükért a Kozma család anyagi tönkretevésében, hitelrontásában való részvételükért bizonyára felelni fognak a törvény előtt.

Önök visszaélnek a szerkesztői jogaikkal amikor minket az itt megjelenő hazugságok miatti javításon való dolgozásra, magyarázkodásra kényszerítenek minket és sőt, újabb feljelentés írásokra… A lényeg, hogy akkor számoljanak a feljelentésünk lehetséges következményeivel is.

 

Nem akarok magyarázkodni, mert semmi közük ahhoz, hogy Kozma Szilárd a felnőtt gyerekeivel tartja-e a kapcsolatot., de az a felelőtlen és rosszándékú hamis információkat állító személy, aki szerint Kozma Szilárd négy gyermekével tartja a kapcsolatot, az nézzen meg a facebook-on pl. a tavaly nyári fotókat, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=532809213457746&set=pb.100001860157447.-2207520000.1396441429.1&type=3&theater – hogy azon hány gyermekét látja Kozma Szilárdnak. Segítek, elárulom: Mind az öt kiskorú gyermekét. A nem általa nevelt immáron felnőtt lányával, pedig – mellékesen – tartja a kapcsolatot, de ennek egy lexikonban semmi keresni valója! Ha már Gerle Évára is rákérdezett az átlátszó módon nekem moralizáló szerkesztő: én őt – Gerle Évát itt nem pocskondiázom, hanem a tényeket mondtam el, amik az ellene való feljelentésben is szerepelnek és amelyek közül egyből (a Kozma Szilárdéból)Önök egy mellékes magyarázkodást tettek ki és nem a lényeget, tudatosan azt sugallva, hogy az nem tartalmaz konkrétumokat, tehát, hogy kit perel és miért Kozma Szilárd. A wikipédia elveivel ez is ütköző magatartás és szándékos lejáratás és felre tájékoztatás. Szintén szándékosan tájékoztatott féle az itt megszólaló engem semmibevevő, a Gerle Éva pocskondiázását rámhazudó, és e koholmány alapján engem innen jogtalanul elküldő személy.

Mivel én ekkora dilettantizmusban nem hiszek, ezért teljesen biztos vagyok benne, hogy megint csak a tőlünk 600 km-re élő szürreális regényírónak készülő bloggernőtől vették a “biztos informáciokat”. És a rendőrség meg a bíróság sem hülye.

Mihelyt önök nem szerkesztik bele a Gerle Éva rágalmait és hazugságait (ez nem pocskondiázás, ez száraz tény, hús-vér szomorú valóság) akkor én sem kell Gerle Évát emlegessem itt, de még csak az időmet sem töltsem azzal, hogy amit ő rombol a mi kárunkra azt én órákig javítsam. A transindexes cikk még a saját írója Sípos Zoltán szerint is szürreális a maga megcsavart változatában, tehát úgy, hogy mi kattantunk volna rá Gerle Évára. Az hogy valakit leelmebetegezni az irónia az pedig közönséges ordas hazugság, többek között, hogy mást ne is mondjak. Gerle Évának számtalan békeajánlatott tettünk a pocskondiázást, mocskolást ő nem akarja semmikép sem befejezni. Íme még a wikipédiába is beleszerkesztette valakivel az olyan hazugságokat, mint hogy Kozma Szilárd Ceacescu dícsőítő verset írt volna, miközben pont azért lett a román titikosszolgálat által megfigyelt és még vallatásra, vagyis “megdolgozásra” bevitt személy, mert ismerősi körében hangoztatta, hogy ő nem fog írni diktatúra vagy Ceacescu dicsőítő verseket. Egyelőre nem vállalta önök közül senki, hogy ki hagyta ezt jóvá, és bocsánatot sem kértek tőle, miközben még a diktatúra utáni román kormányok is igyekszenek kárpótólni a diktatúra alatt meghurcolt embereket, akit pl. a diktatúra ellenességért börtönbe is zártak, annak már adókedvezmény jár Romániában, mint a diktatúra áldozatának. Erre fel itt a wikipédián bárki “viccből” “ártatlan tévedésből” megalázhat egy volt megfigyeltet és még bocsánatot se kér, sőt, a feltételezett elkövetőt (Gerle Évát) védi? Milyen morális alapon?

Kérem, hogy azonnal távolítsák el a szilardkozma.wordpress.com-ot a Kozma Szilárd wikipédia oldaláról, ott nem idézetek szerepelnek K

Kozma Szilárdtól, hanem Kozma Szilárdról szóló durva rágalmak, mint pl. “erőszakos megtermékenyítés szószólója” “engedély nélkül működő asztrológus” “Kozma Szilárd egy fasz” egy vaddisznós képen az áll, hogy az Kozma Szilárd. Itt senki nem hallott még emberi jogokról? Illetve csak Gerle Évának lenne joga az emberi méltósághoz? A Kozma Szilárdról szóló wikipédia cikkben ezzel a linkkel Kozma Szilárd jogai újfent súlyosan sérültek. Hány ilyet kívánnak még elkövetni a wikipédia egyes, érintett szerkesztői?

 

Valamint egy bűntetőügynek, hogyan lehet egy egyoldalúan, sőt, szürreális eredményt okozóan Gerle Évának kedvező cikk a háttere? Legyenek türelmesek és várják ki a végét a nyelvileg teljesen hibásan “bűntető” eljárásnak nevezett nyomozásnak a végét, hogy valóban bűnös-e KOzma Szilárd és ha igen, mégis miben? Ahelyett, hogy A KOzma Szilárd jogait sértő tartalmakra vezető linket eufemizáltan mémnek neveznék és szürreálisan csak a Kozma Szilárd elleni bűntető eljárás tényét emlegetnék, az ő viszont feljelentéséből egy részlet-magyarázat szerepeltetése helyett, ami sem konkrétumot nem árul el. Ezt mégis milyen logika alapján tették be és hagyták jóvá.

 

Továbbá mit keres a wikipédiában az a személyes információ, hogy hány gyerekével tarja a kapcsolatot? Ráadásul még ezt is hibásan feltüntetve és csak négyet írva, hat helyett! Megkérem önöket, hagyják abba ezt a hazárdírozó attitűdöt. Miután én Szilárd segítségével kiegészítettem iskolái és publikálási adataival, és azzal, hogy négy gyermekes családban él, ki és miért érezte feltétlenül fontosnak, hogy hány gyermeke van Kozma Szilárdnak, akik nem az ő gyámságában élnek illetve már fel is nőttek, és még hogy velük tarja-e a kapcsolatot? Milyen elv alapján vájkálnak a wikipédia szerkesztői más magánéletében, miközben a hazugságok forrását védik az ellene védekezővel szemben? Annyiszor fogok írni, ahányszor hazugságot jelentetnek meg, mert JOGOM VAN HOZZÁ. És ha nem hagyják abba a hazugságok beleírkálását, akkor lesz ennek is széles sajtó nyilvánossága, mint ama bizonyos éhségsztrájknak, amely azért volt, mert egy jómódban élő ügyvéd felelőtlensége miatt nem kaphatta meg Szilárd a jogosan járó, de egyébként is szégyenletesen kevés szociális támogatást, ami a gyermekei után járt. De hiába szerzett széles sajtó nyilvánosságot, mert Ráduly Róbert polgármesert úgysem érdekelte, és a szociális hivatalnokok jóromán, magyarellenes, szekus módra az én, Joó Violetta még meg nem született kislányom után járó magyarországi gyest ajánlották, hogy majd abból ki lesz segítve a Kozma család. Ez ám a realitás érzék és az emberség! Azt a támogatást, én a magyarországi hivatalok kényelmessége miatt több hónapnyi várakozás, telefonálgatás után kaptam csak meg, aminek szintén szereztünk sajtó nyilvánosságot. Tessék tájékozódni, nem csak Gerle Éva gyűlöletkampányának szlogenjeit beszerkesztgetni. Töröljék az én szerkesztésem utáni beleírásokat és HA NEM TUDNAK SEMLEGESEK ÉS ALAPOSAK LENNI AKKOR NE ÍRJANAK BELE SEMMIT EZUTÁN. Remélem, ez nem nagy kérés. Mármint az, hogy az alapelveikhez hűen ne írjanak hamis információkat és ne vájkáljanak más magánéletében, hogy tartja-e a kapcsolatot a felnőtt gyerekeivel vagy sem. Pláne annak fényében kegyetlenség ez újfent (!), hogy az egyetlen gyermeke, akivel nem tarja a kapcsolatot, azt közönséges módon elrabolták tőle a nagyszülei, hogy a magyarországra szökött édesanyjához eljuttassak, és akik (az anya és családja) Kozma Szilárd ellen nevelték a gyermeket, aki hiába utazott a fia után, törvényes út nem volt rá, hogy visszakaphassa így fájó szívvel le kellett róla mondjon. De ennek nincs helye egy lexikonban és annak sem, hogy milyen kapcsolatban van, vagy nincs ez a már felnőtt gyermekkel, aki tőle fogant.

Stop x nuvola.svg
A(z) Joó Violetta IP-címet, címtartományt vagy felhasználónevet blokkoltuk a Wikipédia működési szabályainak súlyos megsértése miatt. A blokkot Csigabi adminisztrátor állította be az alábbi indoklással:

A blokk lejárata végtelen. Amíg a blokk életben van, nem tudod szerkeszteni a Wikipédia lapjait (de a saját vitalapodat általában igen). Másban nem vagy korlátozva – ha csak olvasni szeretnél, minden további nélkül megteheted. Ha kérdésed vagy kifogásod van, vagy úgy gondolod, hogy a blokkolás nem felelt meg a szabályoknak, fordulj az adminisztrátorokhoz (a megadott elérhetőségeiken keresztül).

 

wiki -joó violetta tiltása

 

Érdemes elolvasni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Tart%C3%B3zkodj_a_jogi_fenyeget%C3%A9sekt%C5%91l!

Wikipédia:Tartózkodj a jogi fenyegetésektől!

(…)

Az irányelv okai

A jogi fenyegetés egyrészt udvariatlan, másrészt több komoly problémát is felvet:

  • Gátolja a lapok szabad szerkesztését, ami létfontosságú ahhoz, hogy a Wikipédia semleges maradjon. Enélkül a szabadság nélkül kockáztatjuk, hogy egy vitában az egyik oldal megfélemlíti a másikat, így cikkeink elfogulttá válhatnak.
  • Rossz érzéseket és bizalmatlanságot kelt a közösségben, ami hátráltatja a tagokat abban, hogy jóindulat feltételezésével gyorsan és hatékonyan oldják meg a problémákat.
  • Rossz tapasztalataink vannak a jogi fenyegetésekkel élő szerkesztőkkel, ezért ha ilyesmit teszel, azzal tönkreteheted a jó híredet a közösségben.”

Ez aztán az áprilisi tréfa!

Kozma Szilárd névjegye

http://www.kozmaszilard.hu
Kategória: joó violetta, kozma szilárd 2
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Wikipédia-szerkesztők is beálltak Gerléhez rágalmazni, hitelrontani és hamisítani bejegyzéshez

  1. csakazolvaska szerint:

    – Moderálás-

  2. tavasztunder szerint:

    – értetlenkedésből fakadó szürreális okoskodás Moderálva –

  3. csakazolvaska szerint:

    – Moderálás –

  4. csakazolvaska szerint:

    – gúny, gúny, gúny, keserű gúny Moderálva –

Csak az igazat: